Cirkustält & Skogsrundor..vilken kombo…

Hämtade lille N på förskolan efter jobbet i dag. ”-Jag vill till morfar!”
”-Jo, men jag tänkte vi skulle kolla cirkustältet först” säger jag…
Vi kör ner till Byn och där är Cirkus Olympia med tält och med massa fina hästar, husvagnar och bilar. Vi går ut och kikar och där är en kille som jobbar där som står utanför tältet. Vi hör hur de spelar i tältet och jag frågar om det är okej att vi går in och tittar? Killen pratar engelska och säger att det är okej och visar oss in.
Orkestern spelar för fullt och där är ett par som gör akrobatiska övningar på ett bord och skuttar från bordet och ner till marken. Lille N tittar storögt och jag ser att han tycker det är roligt.
En kvinna kommer fram till oss och undrar varför vi är där. Jag säger att vi frågade en kille om det var okej att vi tittade och han sa att det gick bra. Hon ser inte supernöjd ut över mitt svar men när jag säger att vi bara ska kolla några minuter och hon ser att lille N bara gapar så ler hon helt plötsligt och står bredvid oss. N är mer än nöjd och han tyckte denna lilla stunden var ett äventyr. Efter en liten stund frågar jag honom om han är nöjd om vi ska gå ut och han går med mig genom denna mörka passage ut. Så TACK du goa tjej som lät oss gå in och kolla för han var SÅ nöjd! Han har ett fint minne och vi har gjort ytterligare en kul grej ihop denna lille gosse och jag ❤

När vi kom hem gjorde vi lite pannkakor och han åt med god aptit. Vi behövde rasta Alva och vi gick ut i det fina, varma vårvädret till skogen där N och jag var förra veckan. Nu hade han lite koll och berättade glatt för morfar vad jag hade sagt till honom förra veckan om skogen och naturen. Det är roligt att se hur han snappar upp saker och hans minne är det verkligen inget fel på ❤
Det är roligt att se hur snabbt han blir bekväm med naturen och eftersom vi själva ofta är i skogen så vill man ju visa och lära ut och man vill att han också skall tycka det är härligt. "-Hör du fåglarna?" "-Ser du så fint det är här och hur kul det är att kliva över stenarna vid bäcken?" Stolt visade han hur man gjorde för sin morfar och han behövde INTE hjälp att gå över. Nöjd kille som sedan när föräldrarna kom och hämtade honom var helt slut men nöjd.

Idag har våren kommit och så även vitsipporna! Behaglig värme och man känner att NU är klimatet behagligt igen. Ljuset har återvänt, det är skönt att slippa tjockjacka, mössa och vantar och vi kan äntligen börja skala av lagret med kläder och njuta av att vara ute igen. Man kan ta en runda ute på Galgberget efter jobbet för det är ingenting man gör under mörka höst och vinterkvällar. Nu kan vi se fram emot en skön årstid och värme ❤ Tadaaa!

Mannen har överraskat mig med havskräftor och vitlöksbröd. Så ljuvligt gott!

Nu är det fredag och vi har två sköna, lediga dagar framför oss. Det ska bytas däck på bilarna, fixas lite i trädgården så man ligger i fas. Skönt att vara ute när vädret är så här skönt. Att vara ute och få frisk luft är ju så behövligt och skönt när man jobbar inomhus eller hur?

Ha en go kväll och njut!
CARPE DIEM!

~ av Helenalexx på 5 april, 2019.

Lämna en kommentar