Åkervinda..våra ”aliens”…

Klippt häcken i dag. Vi har tre olika sorter här. På framsidan är det kommunen som en gång anno dazumal satte häck utmed i alla fall dessa fyra husen. Det är en spireahäck som de satte i två rader. Idag är den inte så värst fager för där växer allt möjligt annat i den (ändå klipper vi den innersta för kommunen brukar ta yttersta någon gång om året, men inte ännu dock). Det är sådant som frösår sig själv som man kan hitta. Nu hittade vi berberis, gran, rönnbär, krusbär och något lövträd av obestämd art. På sidan mot grannen bredvid finns en Tuija. Den satte vi för länge sedan och den är jämn och fin. På baksidan finns en måbär och den var en utmaning i detta kvava väder i dag. Yvig och hög och svetten dröp av oss. Allt lastades på släpet och nu är allt på tippen. Puhhh..Med andra ord så kan semestern börja nu och det varma strandvädret är ju på väg 🙂

Vi har ju fått en Alien i vår häck. Det heter ”åkervinda” och slingrar sig som lianer runt all växtlighet inklusive redskap i skjulet..och blir en blomma om den får vara kvar:

På bilden ser den väldigt vacker ut. När den dock slingrar sig överallt och kväver det man vill ha kvar är det inte roligt längre. Har googlat på den och det är ungefär fem meter RÖTTER på den så det räcker inte att bara ta halva. Men man tar det man ser och kämpar varje vecka för att hålla den borta. Häcken mot ena grannen är fördärvad för där har den verkligen tagit fart. Vi stod i en halvtimme i helgen och fyllde en jättespann med eländet. Såklart kan man inte slänga det i komposten för då gror den där. Googlar man på det ska man helt enkelt bränna det. Inga andra grannar tycker sig känna igen det och det ska de vara glada för. Vart det kommer ifrån har vi ingen aning om, det har spridit sig allt mer de sista två åren. Något tips var att gräva bort det men då får vi ta bort hela häcken på baksidan och det är inte intressant för oss för det är en insynsskyddad baksida och det är väl det man vill ha. Så vi kämpar mot dessa ”aliens” och får tänka oss för vart vi slänger det..

Lille N med mor och far kom när vi var klara. Det blev ett välbehövligt dopp på ”Furran” och alla kvicknade vi till! Ett dopp när man har jobbat ute i kvavt väder är belöningen ❤ När man väl har doppat huvudet känner man att man är med i matchen igen. Gudagott! Åkte inom Basilika och hämtade god thaimat. Satt som en smäck!

Då kan semestern börja "på riktigt"

/ P Ö Z Z!

~ av Helenalexx på 23 juli, 2019.

Ett svar to “Åkervinda..våra ”aliens”…”

  1. Väl kämpat! ❤️

    Gilla

Lämna en kommentar